otrdiena, 2012. gada 4. septembris

XSories U-Shot apraksts: 2. daļa.

Raitis Fonofestā
Šis raksts ir turpinājums iepriekšējam rakstam par XSories kameru aksesuāriem un ja iepriekšējā apskatīju tieši tripod veida statīvus, tad šajā būs vairāk par teleskopiski monopod veidīgajiem.
Sportakameras.lv mājaslapā rakstīts: UShot teleskopiskie monopodi ļauj uzņemt fotogrāfijas un filmas no neparastiem skatu punktiem un leņķiem, virs pūļa vai grūti aizsniedzamās vietās, kā arī iekļaut sevi attēlos un filmās. Šāds monopods var būt noderīgs aksesuārs nodarbojoties ar dažādiem ekstrēmiem sporta veidiem, izklaides un atpūtas pasākumos, koncetros, pārgājienos un citur. Vai es tam piekrītu? Uzzini lasot tālāk:


XSORIES BIG U-SHOT
Big U-Shot

 Vai Tu esi skatījies slēpotāju video internetā un gribējis kaut Tev būtu nūjas arī ikdienā, vai braucot ar sniegadēli, tikai tā iemesla dēļ jo pie tām iespējams piestiprināt GoPro kameru lai filmētu pats sevi, vai pārējos daudz stabilākā veidā?

Ja aizmirst par tiem video, tad jāsaka, man arī ikdienā ar Gopro filmējot ir gribējies kādu labu/izturīgu nūju, ja vien būtu ērti to nēsāt sev līdzi. Ar tādu varētu uzņemt interesantākos kadrus, no citādi nepieejamām vietām un leņķiem.

Tad XSories ir radījuši atbildi šīm vēlmēm, prezentējot U-SHOT sērijas kameru turētājus.

Sadarbībā ar MASTERFOTO es dabūju tieši 96cm garo Big U-Shot modeli, spilgti orandžā krāsā.

Krāsa: Pieejams melnā, zilā, oranžā un pat rozā krāsās.

Izmērs: Saliktā veidā = 22 cm, izlaistā veidā 96 cm.

Svars: tikai 116 grami.

Noturība: maksimālais kameras svars 304g.

Cena: 28.50Ls. Apskatīt šeit: BIG U-Shot 96cm.

Kas ir īpaši interesanti ir šī teleskopiskā statīva galvas uzbūve:
Big U-Shot
Protams galva ir lodveida, tomēr pie skrūves galā ir interesants gredzens, kas atvieglo uzskrūvēšanu kamerai, bet pats interesantākais ir mazais apaļais spogulītis. (Bildē redzams pie pēdējā oranžā posma beigām.) Tas ir īpaši veidots ar domu cilvēkiem kas filmē sevi, lai tie varētu vērot aptuveni kā viss izskatās, protams attiecīgi noregulējot arī kameru pret sevi.

Apakšā ir standarta vītne, lai varētu uzskrūvēt galā kādam citam statīvam, vai kādai citai kameras turētājierīcei. Šī vītne gan ir izgatavota no plastmasas, tomēr ļoti izturīgas plastmasas, tāpēc nekādu šaubu, ka izturētu arī nopietnāku slodzi.

Es visvairāk lietotu Big U-Shotu, kā redzams šajā bildē:
Big U-Shot
Filmējot ar Gopro kameru. Lai iegūtu līdzīgu kadrējumu, man būtu jātup līdz elkoņiem peļķē.
Beidzot no tā varu izvairīties :D
Arī Airita varēja no tā izvairīties, šoreiz: Big U-Shot
Vēl viens attēls, bet jūs jau noteikti sapratāt domu.

Pielietojums, kas visvairāk iepatikās maniem draugiem:
Big U-Shot
Mēs izdomājām uz Big U-Shota uzskrūvēt XSories Phone Holder, par kuru sīkāks apraksts iepriekšējā rakstā: XSories tripod veida statīvu tests.

Big U-Shot
Daudz jautrības nelielā un vieglā noformējumā :)
Ļoti iesaku.

Ir pieejams arī mazāks: XSories U-Shot modelis tādās pašās krāsās, bet saliktā veidā 17,8cm un attiecīgi 52cm izlaistā veidā.
Noturība arī mazāka 113,4grami, kā arī mazāka cena: 19Ls. Apskatīt šeit: U-Shot 52 cm.

Mazāko varētu ieteikt vairāk filmēšanai un fotogrāfēšanai ar mobilajiem telefoniem, ja nav nepieciešams papildus garums, tomēr es personīgi priekš GoPro izvēlos tieši Big U-Shot, kas ir tikai mazliet garāks saliktā veidā, tomēr gandrīz 2x garāks izlaistā veidā.





XSORIES USHOT PRO:

Kā jau nopratāt no iepriekšējā raksta, tad ja XSories liek kādai precei nosaukumā trīs maģiskos burtus(uzrakstu: PRO) tad šis aksesuārs arī būs visnopietnākais no piedāvājuma, kā arī viens no nopietnākajiem kopumā savā klasē.
U-Shot Pro

Vai Tev ir gribējies līdzi nēsājamu, nelielu, vieglu monopodu, ko varētu izmantot gan vienkārši fotogrāfējot no monopoda, kā arī ar iespēju uzlikt virsū zibspuldzi lai varētu to palaist no gaisa Tavās vai asistenta rokās?
Šis ir ideālais produkts, piemērots visam tieši tam. XSories to dēvē par U-Shot PRO.

Kā jau attēlā augstāk redzams, tad arī šim statīvam apakšā ir standarta kameras statīvu vītne, tātad iespēja to uzskrūvēt uz vēl cita statīva, vai līdzīgas ierīces. Turklāt šim Pro statīvam šī vītne jau ir izgatavota no metāla.
Par pārējiem parametriem sīkāk:

Krāsa: Melna, ar koši ziliem elementiem.

Izmērs: Saliktā veidā = 35 cm, izlaistā veidā 96 cm.

Svars: 314 grami.

Noturība: maksimālais kameras svars 3 Kg.

Cena:  57.00Ls . Apskatīt šeit: U-Shot PRO


Tieši tā, maksimālā noturība ir līdz pat 3kg. Šis statīvs noturēs ļoti nopietnas fotogrāfiskas kameras, vai arī jāsaka, ļoti smagas.
Izgatavots no īpaši viegla ogļšķiedras materiāla šis statīvs pats nesvērs īpaši daudz un neaizņems daudz vietu fotosomā, tomēr nevienā mirklī nerada šaubas, ka izturēs visos apstākļos ko liksi tam pretim.
Turklāt komplektā līdzi nāk ērta pleca somiņa, ērtākai ikdienas uzglabāšanai, vai pārnēsāšanai.

Big U-Shot
Tāpēc jo man bija pieejami abi šie statīvi, es protams nespēju pretoties vēlmei tos sakombinēt, iegūstot aptuveni divus metrus garu superstatīvu.

Tas likās pietiekoši izturīgs arī lai laistu gan virs pūļa, gan GhettoZloba grupas galvām, to uzstāšanās laikā Fonofestā:
Big U-Shot
Ja godīgi, tad mana neprasme to visu stabili noturēt padarīja uzfilmēto materiālu par diezgan sakratītu un lielākoties nebaudāmu, tomēr es spēju iztēloties, ko ar to varētu izdarīt, ja šis viss nonāktu "īstajās rokās".

U-Shot Pro
Lai uzņemtu attēlu no šāda neparasta skatu punkta, vienkārši uzliku Fujifilm X100 uz U-SHOT PRO un ieslēdzu taimeri uz 2 sekundēm, tad nofokusēju un pacēlu augstu virs galvas.
Brīnišķīgi, man ļoti patīk tāda iespēja un tam varētu atrast lielu pielietojumu, piemēram kāzu fotoindustrijā.

Šis monopods arī palīdzētu nostabilizēt kameru fotogrāfējot lielākā tumsā, kā arī netraucētu ļoti ātri pārvietoties, kā to dara klasiskāki statīvi.

Tomēr visinteresantākais pielietojums ko šim statīvam iztēlojos bija:
U-Shot Pro
uzlikt uz tā virsū zibspuldzi ar raidītājiem. Tādā veidā es varu radīt fotogrāfijas ar papildus gaismu, ar vai arī bez asistenta palīdzības, turklāt nezaudējot pārvietošanās ātrumu, kā tas ir ar klasiskākiem gaismas statīviem.
Un domāju šeit man lielākā daļa "Strobisti" piekritīs.

Tādā veidā iespējas iegūt interesantākus attēlus ar cilvēkiem:
DSCF7242

Vai ar kokiem:
DSCF7254


Un tādā veidā tapa arī šī raksta ievada fotogrāfija:
Raitis Fonofestā
Un parametri: 1/500 sekundes, F5.6, ISO200.
XSories U-Shot PRO ar Canon 430ex zibspuldzi kreisajā pusē.
Turēja skaistā asistente Airita :)
Palaidu šo visu ar Yongnuo RF-603C raidītājiem. Apraksts par tiem atrodams šeit: Yongnuo bezvadu raidītāju tests.



Visi fotoattēli kas izmantoti šajā aprakstā ir radīti ar Fujifilm X100. Ja vēlies par šo kameru uzzināt vairāk, spied šeit: Fujifilm X100 apraksts.

Oficiālais XSories statīvu video, kas demonstrē plašās pielietošanas iespējas:

Vēlos pateikties Masterfoto.lv un Sportakameras.lv par šo iespēju un noteikti tuvākā laikā iepirkšu dažus ikdienas lietošanai.
Kā Tu domā, kuri tie būs un tieši kurus no XSories statīviem Tu iegādātos pats sev? :)


Raksta pirmā daļa atrodama šeit: XSories tripod veida statīvu tests.

Kas attiecas uz citātu, ko ievadā minēju no Sportakameras.lv mājaslapas, tad jā, pavisam noteikti tam piekrītu un nevaru vien sagaidīt kad ziemā braukšu uz kalnu, ar XSories BIG U-Shot kabatā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru