trešdiena, 2009. gada 21. oktobris

Viesis: Kaspars Alksnis.


Šodien blogā viesojas viens no ekscentriskākajiem Latvijas inline un jauniešu fotogrāfiem, kā arī ZZ stipendijas laureāts fotomākslā - Kaspars Alksnis ar pamācību, kā izgatavot DIY Ringflash (precīzi tādu es lietoju Skuteļa portretam).
Parametri un pamācība.


Sveiki,

es jums pastāstīšu kā mājas apstākļos uztaisīt diezgan profesionālu zibspuldzes palīgierīci – ringflash jeb riņķveida gaismas izkliedētāju, kurš veikalos maksā krietni pāri simts latiem, toties mājas apstākļos, ja vien ir viss nepieciešamais, tad to var izdarīt neiztērējot ne santīma. Galvenais ir pacietība un rūpīgums, jo, lai vienu paštaisīto ringflashu uztaisītu ir nepieciešama, apmēram, pusotra stunda.

Materiāli: biezs un plāns kartons, folija, dokumentu vāciņu plēve (gaismas izkliedēšanai) un spēcīga līmlente.

Ringflash

Darba gaita:
Izgriez no bieza kartona riņķa pamatni ar nelielu izvirzījumu zibspuldzei (atkarībā no zibspuldzes izmēra), riņķa diametrs ap 32 cm, un pa vidu izgriezt apli, diametrs ap 17 cm. Tad šo kartona pamatni aptin ar foliju un aizmugurē piestiprini visu ar līmlenti, tā, lai folija būtu cieši klāt kartonam, var arī izmantot līmējamo foliju.

Ringflash back

Paņem plāno kartonu, kurš lokās, un izgriez, apmēram, 5 cm augstu apmali, kuru aplīmē ar foliju, tāpat kā kartona pamatni, un apmali aplīmē apkārt folija pamatnei, atstājot brīvu vietu zibspuldzei, tā lai nebūtu nevienas šķirbas. Neaizmirsti to pašu izdarīt arī riņķa iekšpusē. Virs zibspuldzes izvirzījuma izveido no biezā kartona tā kā jumtiņu, lai spētu saturēt zibspuldzi.

Ringflash inside

Tad ņem dokumentu vāciņu plēvi un rūpīgi aptin apkārt visam riņķim, atstājot riņķa vidu tukšu. Plēvi nostiprini ar līmlenti pamatnes aizmugurē.

Ja būsi rūpīgi sekojis līdzi darba gaitai un gatavā ringflash bildēm, tad noteikti tev viss sanāks!

Ringflash flash

Pielikumā, dažas fotogrāfijas no Kaspara flickr profila, kas radītas lietojot tieši šo ringflash:








2 komentāri:

  1. Paldies, šodien padarbojos un sanāca šāda: http://cld.ly/735pn
    Tikai tā noteikti nebija pusotra stunda, bet kādas trīs tā lēnā garā čakarējoties.

    AtbildētDzēst
  2. Stilīgi, izskatās lieliski, gaidīšu kādus rezultātus(foto).

    AtbildētDzēst