ceturtdiena, 2012. gada 15. novembris

Viesis: Ruslans Antropovs @rusantro

www.rusantro.com
Šodien blogā viesojas viens no interesantākajiem twittera cilvēkiem Ruslans Antropovs(@rusantro twitterī).
Ievadā stāstu par twitteri, jo tieši tur viņu pamanu visvairāk, lai arī Ruslans veido blogu par notikumiem Jelgavā un citās pasaules vietās: RUSANTRO.COM
Tur piemēram komentē un interpretē Latvijas Twitter apskatus, ko veido Latvijas Radio: www.rusantro.com/Tviterapskats
Pārējo visu par viņu noskaidrosiet paši, izlasot rakstu, kā arī apmeklējot šos linkus.
Šoreiz Ruslans stāsta par savu pieredzi ar dažādām YONGNUO firmas zibspuldzēm, tālāk viņa vārdiem:



"Aktīvu fotogrāfa darbu aizsāku 2 gadus atpakaļ. Gribēju bildēt priekš sava bloga, lai nevajadzētu pirkt vai zagt svešas bilde. Diezgan ātri mani aizrāva reportāžas foto un vēlme atpelnīt naudu, kuru ieguldīju pērkot lietotu fotoaparātu. Naudas pelnīšana bija svarīga arī priekš jaunas tehnikas iegādes. Kā jau nopratāt, esmu budžeta fotogrāfs un tehnikas cena priekš manis ir svarīgāka.

Pusgadu iztiku bez zibspuldzes (precīzāk iztiku ar iebūvēto), bet kad piedāvāja bildēt draugu kāzas, sapratu, ka vairs gaidīt nevar, jāpērk. Bet oriģinālās Nikon zibspuldzes cenas (SB-900) iedzina mani izmisumā. Tik daudz naudas iztērēt es nevarēju (zibspuldze sanāca dārgāk nekā kamera). Par laimi Internetā atradu strobistu mājas lapu, kurā izlasīju uzslavas ķīniešu ražotajai zibspuldzei ar neizrunājamu nosaukumu Yongnuo Speedlite YN560. Salīdzināju tās parametrus ar SB-900, ka arī cenas. Mani izvēle krita par labu YN560, jo tā bija piecreiz lētāka un jaudīgāka. Bija tikai viena atšķirība. Tā bija manuālā zibspuldze bez TTL atbalsta. Ņemot vērā, ka biju zaļš un nezinošs, mani tas neapturēja.

www.rusantro.com
Fotogrāfēts lietojot abas zibspuldzes. YONGNUO YN467 zibspuldzi kā palaidēju(commander/master) un YONGNUO YN560 zibspuldzi kā uztvērēju(slave)

Pirmais iespaids radās no korpusa dizaina. Zibspuldze ir liela un ārēji neatšķīrās no preses fotogrāfu oriģinālām zibspuldzēm. Izvelkot to mugursomas un liekot virsū, bildējamās personas uzreiz izrādīja respektu un satraukumu. Tas, ka zibspuldzei nav TFT ekrāns satrauca tikai mani. Krietni smagāk gāja ar praktisko pusi, kad katru reizi ierodoties citā vietā, bija nepieciešams ar roku uzstādīt zibspuldzes jaudu, lai nepārgaismotu vai arī nepietiekami neizgaismotu kadru. Nodarbi apgrūtināja arī tas, ka reportāžas veidošanā, visu laiku kusties un līdz ar to mainās attālumi līdz objektam un sienām. Nākas visu laiku vērot rezultātu un regulēt zibspuldzes jaudu. Godīgi teikšu, pie tā var pierast un nav tik traki. Pie tam zibspuldzes jauda un uzlādes ātrums ir tik pārliecinoši, ka ar laiku aizmirsti par neērtībām.

www.rusantro.com
Fotogrāfēts ar YONGNUO YN467 zibspuldzi, ar staru griestos un balto kartīti

Tomēr ir vēl viens aspekts, kurš lika man nopirkt nākamo Yongnuo zibspuldzi. Ir brīži, kad tev ir dota tika viena iespēja, lai panāktu lielisku kompozīciju kadrā un šajā brīdī ir svarīgi, lai visi iestatījumi un zibspuldzes jauda būtu uzstādīti tā, kā tu to plānoji. Tāpēc nolēmu nopirkt Yongnuo Speedlite YN467 ar TTL sistēmas atbalstu. Cenas ziņā šī zibspuldze maksā tik lēti, ka pat kauns par to runāt. To var atļauties jebkurš amatieris. YN467 no dizaina puses atpaliek no YN560. Zibspuldze ir mazāka pēc izmēra un jaudas regulētājs ir grozāms, nevis spiežams ar pogām. Regulētājs grozās pasmagi un tas nav ērti, kad nepieciešams to izdarīt ātri. YN467 uzlādes ātrums ir krietni lēnāks. Ja ar YN560 varēja uztaisīt sēriju no 2-3 kadriem, tad ar TN467 var nobildēt tikai vienu kadru. Ar zibspuldzes jauda nav tik liela. Bet tai ir TTL. Uzsākot reportāžu vari vairāk uzmanības pievērst fotoaparāta iestatījumiem, nevis zibspuldzei.

Tomēr abu zibspuldžu trūkumi man nepatīk un gatavojos pirkt trešo Yongnuo zibspuldzi – YN565EX. Tā apvieno visas labākas Yongnuo īpašības.

Yongnuo jaudīgāka gala zibspuldzes ļoti labi iederas priekš porteru bildēšanas. Pateicoties zemai cenai, Jūs varat sapirkt tās vairākas un veidot īstu gaismas spēli. Vājākas zibspuldzes pilnīgi noteikti iesaku visiem iesācējiem. Cena ir ļoti zema, bet rezultāts Jūs pārsteigs:
www.rusantro.com
Fotogrāfēts izmantojot YONGNUO zibspuldzi YN-560 (ar staru pret sienu)

Svarīgākais pērciet jaudīgākas uzlādējamas baterijas AA, lai zibspuldze nesagādā Jums nepatīkamus pārsteigumus."

Ruslans Antropovs

Piebilde: Vēlos pateikt paldies bloga lasītajiem un protams meklējiet vairāk Rusantro darbus šeit: RUSANTRO.COM
Kā arī varat sekot viņam Twitterī, spiežot šeit: twitter.com/rusantro

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru